Det sprack..

Köpfria dagen sprack rejält för oss. Vilka klantarslen vi är. *s* Men men, jag överkonsumerade inte och jag kunde inte gärna göra köttgryta utan lite mjölk och grädde, och va fan, tänkte jag, när jag ändå ska handla lite kan jag ju handla liiiite till.

Handlade du nått igår???

Noll kronor.

Kommer ni ihåg??? Nu är det dags. Tyvärr kommer jag att spendera ca 20 kr på mjölk och grädde, men annars blir det noll. eller det blir det ju inte, det blir ju 20, så jag misslyckas.

Här kan du läsa mer.

Årets julbord

Inmundigades här. Ett fiskrikt julbord med mycket sill och lax, men också mycket annat kallskuret och varm mat med såklart. Jag ger dem 4 Hannor av 5 möjliga. Efterrätten gav jag mig inte på för då var jag full i magen av både mat, vin och snaps. sedan blev det ett par cider och sedan hemgång.
Om alla bolagskompanjoner hade varit lite äldre hade det nog varit en lugnare tillställning tror jag. Många var ju bra bladiga redan när dom kom,  och jag tror nog att det blev ett riktigt rövarslag efter jag lämnade stället.

Trevligt var det, vi i min grupp hamnade mellan våra resellkollegor och vid bordet bredvid satt mina gamla kollegor från företagssidan.

Idag är jag jävligt törstig, och jag känner mig mör trots att jag var hemma föra 23.00, men det beror nog på att Kate vaknade för en timme sedan och började knöla. Jag intalar mig det iaf och vill inte skylla på snapsen.

Nä, kolla bloggar, dricka nått kallt och sedan på med kaffe.

Ikväll ska jag antingen spela TV-spel eller kolla på den andra delen av ARN, det beror lite på.. Dagen ska softas och ta det lugnt, det verkar ju inte bli världens bästa väder direkt..

PS, jag skrattar fortfarande åt telefonförsäljare. Tänk er 150 stycken på Harrys och ingen säljer telefoner.

Fan vilket puckat namn, ungefär lika puckat som sär skrivningar.

Bästa kommentaren ever..

Finns här.. Om mitt yrke, säljar med telefonen som redskap.

Ha ha, vilken tur att man inte säljer telefoner då, jag säljer hotellkort.. *asg*

Till Anna J

Anna J, det är ok. Jag kom på sen att det måste vara du. Sorry att det blev lite känsligt, men nu är det så. VArför kanske jag berättar för dig någon gång. Kram

Ang tid inlägg,

Jag vet att det inte är min ANNA.

Till anonym, anna

Nej, hon ska inte bli storasyster. Pga olika omständigheter som du inte behöver fundera på. Det finns såklart en anledning till att det inte blir något mer barn nu. en anledning som du anonym inte har enblekaste jävla aning om. HAde jag varit med barn hade jag aborterat det så jävla fort, och det kanske låter hemskt och grymt, men just nu är jag bara förbannat lättad att jag slipper.

Blä, vad irreterad jag blev nu.

Yes.

Det här behöver jag inte tänka på längre. Jag har fått mens. Då kanske ni fattar. Inga fler barn, inte nu.En abort var väl kanske inte vad jag planerat, men vad gör man?? Nu kan jag pusta ut och ta´t lugnt. Känns inte som något idealläge för fler barn just nu, det räcker gott och väl med den lilla älsklingen jag har. Punkt.

Nu ska jag natta mitt stora gryn.


Grattis mamma.

Nu har jag varit ute en sväng med hunden, han såg så kissnödig ut. Snart ska vi käka frulle jag och Sippan. Mkt trevligt.

Sedan ska jag åka hem.
Jag ska ringa min mamma som fyller år idag. Hon blir 27, det har hon blivit i några år nu. En kvinna blir aldrig äldre än 27.

Fast den bästa åldern på en finsk kvinna är ju 26. (läs siffran med finsk brytning) Eller vad säger du Anna??

Äntligen!!

Det var bra!!! Min fråga är nu. Avstår helt ifrån den lönen, eller lön alldeles??? Klart att karlfan ska ha lön, men en vettig. Vad som är vettigt för en sådan position kan jag inte svara på, men inte var det 900 000 kr iaf.

Vad tycker ni?? Hur mycket är han värd??

Enligt Expressen väljer han att jobba gratis. Inte bra det heller. Eller vad tycker ni???

Vin, Kent och permanentvätska

Kan en lördagskväll bli bättre?? Jo iofs, den genomskinliga, stinkande vätskan kan man ju vara utan. Men resten är mycket trevligt.

Sedan blir det kräftor och ost och kex. Mumma..

Nu ska jag kolla om ngn uppdaterat..

Tjosan. Skål!!!

Julledigt.



Igår sökte jag ledigt över jul och nyår och hela rasket. Egentligen hade jag tänkt vara ledig helt och fullt, men då jag bara hade två semsesterdagar kvar fick det bli helledigt julveckan, jobb två dagar nyårsveckan och sedan ledigt på trettondagsafton. Det blir bra. Så soft att jobba dagarna före nyår. Det kommer ju inte direkt vara någon stor aktivitet i telefon. E kommer nog vara på plats, hoppas jag. Då kan vi sitta och surra och bara vara och dessutom få betalt för det.


Jag och Kate kommer att åka till byhåla över jul, det blir trevligt. Hoppas farsan vill agera jultomte, eller om han kan hyra in någon som tomte. Blir liksom första julen som Kate kommer ha lite extra behållning av.

Nu ska vi snart klä på oss och ta en liten promenad i snön. Japp, döm om min förvåning att det var vitt på marken i morse.

I eftermiddag ska jag fara till Sippan och fixa hennes barr. Vi ska dricka vin och käka ost och kex. Mycket trevlig.

Vad ska ni göra idag??

Kladdkaka

Idag var det min tur att ta med fika till jobbet, fredagsfikat är heligt här. Så igår var jag huslig och bakade kladdkaka.. Gissa om den blev kladdig.. Mumma. JAg kommer att servera vaniljglass till kakan, föredrar det framför vispgrädde faktiskt.

Hur vill ni har er kladdkaka??

Skäms!!!



Detta stör mig rätt rejält. VEM FAN ÄR VÄRD SÅ JÄVLA MYCKET PENGAR???

Jag har jobbat för Posten, dragit in miljoner i sälj, jag har gjort ordrar på hudratusentals kronor och skapat leads åt innesäljarna där som har gett dom miljonaffärer. Vad fick jag för det?? Några sketna frimärken och lite bjudning på tårta ibland. Vi hade inte ens bra provisioner.

Nä, förbannad är jag. Det är tamig fan skamligt. Att själv tycka att man är värd så mycket pengar och tacka ja till det.
Nej du gubbe lilla. Skäms för fan!!!!

Elisabeth



är det idag, så idag "firar" vi namnsdag, jag, mammsen och Kate. Eller det hade inte blivit ett dugg grattis eller nått om inte mamma hade ringt och grattat.
Det var min mormor som var väldigt noga med att det skulle gratuleras på namnsdagen till alla sina barn och barnbarn. det är väl en ganska mysig och trevlig tradition som jag nog vill bevara. Synd bara för Kate att hon får allt inom loppet av ca 30 dagar. Namnsdag, födelsedag och julafton. Jag får väl skicka in så hon får en Bolibompanamnsdag nån gång.




Stora tjejen..

Kate är en stor tjej nu. Igår skruvade Peter ihop växasängen och hon var så lycklig. Hon ville bara leka i den och ingen annanstans. Sedan var det nog lite läskigt att sova i den, men efter ca 8 vänder somnade hon gott i sin fina säng.
Usch vad fort det går.
Får se om jag kan lägga upp ngn bild på henne nån dag.

Nu ska jag jobba igen.

Rykten

Det går tydligen nått rykte om att jag ska flytta tillbaka till byhåla. En av mammas arbetskamraters sambo hade frågat om jag skulle flytta tillbaka. Arbetskamraten, K, hade då sagt  att det skulle hon nog minsann fråga min mamma, Gun. Törs du det hade sambon svarat då.. Ja såklart jag törs, men jag tror redan jag vet vilket svar jag kommer att få, att Hanna INTE ska flytta tillbaka. Och mycket riktigt, K fick ett gapflapp tillbaka av min mamma som sa att vad ska hon hit tillbaka och göra?? Till Arbetslöshet...

Och jag dementerar nu officiellt ryktena som går. Men det är faktiskt trevligt att ni pratar om mig. :-) Ni som gör det..

Lördagsmorgonmys..

Nu har vi käkat plättar med hallonsylt och bananskivor. Eller Kate har käkat plättar utan nått. Så har vi kollat på Dumbo lite slött medan jag har legat med huvudet på Kate och hon har klappat på mig. Jag fick inte gå därifrån. Sååå mysigt. Det bästa var att hon kom och hämtade mig.
-Hom mamma, hom..
-Vad vill du hjärtat..
-Mamma hom. Med väldigt bestämd röst.
Sedan sprang hon till soffan och lade sig och ropade att jag skulle homma.

Nu kom hennes favvo på Bompa, Charlie och Lola, så jag kan sitta här en liten stund till.

Förhoppningsvis bättrar vädret sig så vi kan gå ut. Alla regnkläder är kvar på dagis för att Peter har glömt att ta hem ett av regnställen så nu har vi inget hemma. Bra va??

Fucking jävla bedrövligt

Hur fan kunde Robin E åka ur Idol igår?? Den där töntiga Alice borde ju ha kickats ut med huvudet före. *rysa* Eller Johan som inte kan ta en jävla ton. Han kommer att få göra en skiva efter detta sedan kommer han att bli ett nedsupet frollo som tror att han kan leva på Idol hela livet. Vem kommer att gilla honom när han växt upp och blivit lite grövre överallt?? Sedan har vi Robin B som bara nä...
Anna är också bara nä, koppla av för fan..
Kevin har flickvän.. Hmmm funderar en del på det.

NÄ SVENSKA FOLKET; NI ÄR KASSA!!!

Lugn och ro vill jag ha.

Idag tog jag en tidigare buss till jobbet. Inget tjafs, gott om sittplatser och bara lugn och ro. Surt bara att bussen går isamma veva som jag normalt sett myser grötfrukost med min stora lilla raring. Antingen får jag väcka henne tidigare eller börja cykla igen. Men jag vill inte cykla mer, det är kallt och jag är halvkrasslig och vill inte under några som helst omständigheter bli helkrasslig.

Är lite orolig för min goda vän Renen också. Hoppas du tar hand om dig ordentligt nu.

Annars så längtar jag till byhåla, men det blir nog ingen tripp förrän till jul. Hinns inte med riktigt.

Idag har jag sökt en ny lägenhet, en större i trappen bredvid, så håll tummarna för mig nu. Den vill jag ha.

No time...

Jag hinner inte med riktigt att blogga så som jag egentligen vill. Har ju haft endel funderingar på saker och annat, men det får jag ta vid ett annat tillfälle. Jag ska ju börja jobba efter lunchen snart igen.

Annars är det väl ok. Lite snorig och lite ont i halsen.

Just ja, idag blev det nästan slagsmål på bussen för det var så mycket folk, så jag kom försent till jobbet.

Pjuh.

Pjuh!!
Vilken tur att Robin E fick vara kvar. Blev lite svettig där ett tag. Jag tyckte nog på sätt och vis att Lars skulle fått vara kvar, för jag tyckte att han sjöng låten ok. Men han var ju så stel så stel. Fasen det var en bra omgång för alla. T.o.m Robin B var bra.

Efter Idol kollade jag en stund på Fredag hela veckan. Nä. Inte min typ av humor så det smäller. Vissa saker var ju småroliga som när de dansade. Men annars. Jag är glad att jag slapp se Christine "tanden" Meltzer. Däremot gillar jag tånårsbrudarna eller vad dom kallas. :-)
Istället kollade jag på nån film med Reese Witherspoon som var sådär lagom romantisk, sedan såg jag slutet på Gothika. Snacka om kontraster.

Ikväll kollar jag på CSI Miami. Mi lajk alott.

Sötsaker

Hittade en sak till på livsmedelsverket.

Maj gadd. Kate äter inte så mycket sötsaker på en vecka.

Hälften så mycket godis, läsk, glass, kakor, bullar och snacks

Livsmedelsverkets undersökning av barns matvanor visar att barn äter alldeles för mycket feta, sockerrika men näringsfattiga livsmedel. Nästan en fjärdedel av kalorierna kommer från dessa livsmedel.

 

Om barnet ska få i sig alla näringsämnen kroppen behöver, utan att gå upp i vikt, finns det inte plats för särskilt mycket sådan mat.

 

Om barnet äter "nyttigt" i övrigt, det vill säga inte så mycket mättat fett och mycket frukt och grönt, finns det plats för sötsaker som motsvarar cirka 80-200 kalorier per dag, beroende på barnets ålder.

 

För barn 2-6 år motsvarar det för en vecka

  • ½ bulle
  • 2 småkakor
  • 3/4 dl glass
  • 1/3 dl smågodis, 25 gram
  • 4 små rutor chokladkaka, 15 gram
  • ½ minipåse snacks, 20 gram
  • 1 glas läsk och saft, 2 dl.

För barn 7-15 år motsvarar det för en vecka

  • 1 bulle 
  • 4 småkakor
  • 2 dl glass 
  • 1 dl smågodis, 60 gram 
  • 1 liten chokladkaka, 40 gram
  • 1 minipåse snacks, 50 gram 
  • 5 dl läsk och saft.

Antingen kan barnet välja en "sort" varje dag – eller allt på en gång, en gång i veckan. I dag äter svenska barn i snitt 150 gram godis i veckan. Vart tionde barn äter mer än 300 gram godis i veckan.


 

JÄLAR VAD NYTTIGT KEJTAN MÅTTE ÄTA DÅ??


Mjölk vs mjölk

Läste ett gammalt blogginlägg på ett ställe idag. Nått om att det är bra att dricka standardmjölk.
Detta har jag saxat från livsmedelsverkets hemsida.

 

En halv liter lättmjölk och magra mjölkprodukter

Barn behöver ungefär en halv liter lättmjölk eller andra magra mjölkprodukter om dagen. Även mjölk som finns i maten räknas in. Mjölk och mjölkprodukter innehåller många vitaminer och mineraler, bland annat kalcium och D-vitamin, som är viktiga för skelett och tänder.


Alla, också barn, rekommenderas att äta mindre mättat fett. Därför är det bra att välja lättmjölk, lättfil och lättyoghurt. Lättprodukter innehåller mindre fett men lika mycket av andra näringsämnen som fetare produkter. Berikad lättmjölk innehåller dessutom mer D-vitamin än standardmjölk.


Rådet att dricka lättmjölk gäller alla barn oavsett ålder och kroppsvikt och syftar inte i första hand till att minska intaget av kalorier, utan av mättat fett.


 


Jag tror dock att det handlar om sunt förnuft. Varken för mycket och inte för lite. Men det med mjölken tror jag på. Standardmjölk är av ondo. Punkt.


O-tålig?



Idag är jag hemma. Jag har en huvudvärk som inte vill släppa. Igår kunde  jag knappt ha ögonen öppna och än mindre röra huvudet på kvällen. Tror att det beror på en kombo av stress och lite taskig luft i de provisoriska lokalerna på jobbet. KAnske en opressad dag hemma kan få ordning på min skalle? Jag som nästan aldrig har skallebank, jo det har jag ju, men inte på det sättet, att jag knappt kan ha ögonen öppna och att det känns som om hjärnan slår emot skallen varje gång man rör sig. Det är inte det lättaste att hålla huvudet blickstilla konstant.

Annars då??

Jo.. Jag har en sak jag måste ta tag i, men det är inget som är direkt roligt så jag stoppar nog huvudet i sanden ett par dagar till. Men inte längre än så för då blir allt mer komplicerat.

President

Jaha, då vann han då .Obama. Det är väl bra tror jag. Synd bara att jag har en magkänsla att nått illa kommer at hända med karln. Finns ju vissa konstiga människor i det där landet som aldrig kommer att acceptera en svart president.

Over and out.

Snodd lista

Denna har jag snott av Allicen

1. var möttes vi första gången
2. hur många andra namn har jag
3. när du såg mig vad var ditt första intryck
4. nuvarande hårfärg
5. hur många husdjur har jag
6. naturliga hårfärg
7. vad är en av mina favoritsysselsättningar
8. kommer du ihåg något av de första jag sa till dig
9. vilken sorts musik lyssnar jag helst på
10. är jag blyg eller framåt
11. skulle du kalla mig för rolig
12. är jag en rebell, eller följer jag alla regler
13. några speciella talanger
14. vilken är min favoritfärg

Svara gärna på denna, roligt att se.
Men jävla kursiv, får inte bort den så ni får leva med detta. skitspel.






Idol igår..



Men hallå. Idol igår. Vad fan höll Lars på med?? Ut med honom. Det är väl fasen inte ett program som letar revyartister??

Robin E var så jävla bra, tror nog alla Köpperbergare röstade på honom, och en massa andra också. Anna var inte bra, Inte Robin B heller. Alice ska vi inte tala om. Vad var det för skitversion av Min kärlek? Johan var störskön. En liten pojke som gjorde en guldlåt bra.  Kevin var också bra. Känns på nått sätt som om han kommer ta hem det. Men Idolstuket passar nog honom bäst.
Iaf rätt personer som hängde löst och rätt person som åkte ut.

Idag är jag glad att det inte kommer ner en massa blött från himlen. Solen skiner och det är kallt. Lutar åt en promenad senare idag. Efter jag har dammsugit och diskat.

Nu väntar jag på att Piia ska ringa så vi kan ta morgonkaffe tillsammans.

Idag blir det fattiga riddare till mellis, har jag bestämt. Hade tänkt steka pannkakor till frulle, men det är jag inte sugen på längre. Kanske till kvällis. Middagen är klar, jag stekte massor av köttbullar igår. Hoppas det finns kvar, om inte herrn i huset snaskat upp alla under natten. Kanske ska kolla först innan jag tar några större matbeslut.

Nä, på med mer kaffe, annars räcker det inte till kaffe-över -telefonen.

Vad ska ni göra idag??

RSS 2.0