Skööön fredag

Igår  kom jag upp i 30 nya kort. så då var det klart, en sten mindre, ett orosmoment mindre, lite minde stress.. *sköööönt*

Dessutom var vi med jobbet till Strike och käkade och bowlade. Trevligt, vårt lag vann inte, men vi hade jäkligt skoj. Och jag var inte sämst i laget heller. *danselidans*

Det blev endel vin, men jag åkte hem tidigt och tog mig en pruttare när jag kom hem också, sedan höll jag på att somna i soffan så det var bara att masa sig in i sovrummet. Jag tror nog jag somnade innan huvudet låg på kudden.

Jag köpte mig ett par nya skor också, det behövde jag sannerligen, har sunkat runt i samma gamla slitna fula länge nog nu.


I morse då.. Kate vaknade 7, var en riktig gosemysunge som låg och babblade i en halvtimme med mig tills jag orkade upp och göra välling. Sedan låg hon i en timme och knölade av sig sin pyjamas. Satan vad hon slet. Jag låg där bredvid och smygtittade på henne när hon stånkade och stönade och blev förbannad när det inte gick som hon hade tänkt sig, men hon fick av den tillslut iaf..

Just ja, idag fyller Sbina år, så stort Grattis till henne, vi ska dit och fika i eftermiddag.

Nu tror jag att jag ska vila lite, känner av rödvinets eftersläntrare, mattheten alltså och ska nog ta mig en lite siesta.

Må väl alla och gör som Anna och Inge ikväll. Det ska jag.

Hur jävla sinnessjukt är inte detta???

Robert blev av med a-kassan

?Jättelöjligt? Robert Edlund var arbetslös men fick ingen a-kassa för att han tränade innebandy två gånger i veckan. Han frågar sig vad man egentligen får göra när man inte har något jobb.

Anledningen: Han idrottade två gånger i veckan

Robert Edlund, 24, spelade innebandy ett par kvällar i veckan.

Då drogs hans a-kassa in.

Han ansågs inte fullt tillgänglig för arbetsmarknaden.

Trots att Robert Edlund från Umeå alltid betalat in till a-kassan blev han utan ersättning den dagen han blev arbetslös år 2005. På grund av sitt idrottande.

? Jättelöjligt, vad får man göra när man är arbetslös då? Om man har gymkort och tränar två gånger i veckan måste man sluta med det? säger han.

Sportandet och jobbet hade aldrig krockat tidigare och länsrätten gick på Roberts linje.

Han var berättigad till ersättning för den tid han gick utan jobb. Totalt tre månader. Fackets a-kassa överklagade och fick i veckan rätt av kammarrätten.

?Hinder för arbeten?

Robert Edlund pluggar nu i Sigtuna och spelar fortfarande innebandy. När a-kassan drogs in tränade han ett par gånger i veckan och hade en helgmatch ? i division 2 med laget Ersboda SK.

Handelsanställdas förbund tyckte det var elitidrott och ett hinder för honom att ta nya arbeten.

? Hade jag fått ett jobb så hade ju innebandyn fått stå tillbaka, så klart. Så har det ju alltid varit när jag jobbat innan, säger Robert.

Enligt a-kassornas samorganisation finns det inte några riktlinjer som säger att man inte får idrotta.

? När man är arbetslös har man egentligen ingen fritid utan måste i princip kunna ta arbeten när som helst, säger Gertrud Hedenström-Eriksson, biträdande kanslichef på organisationen.

Hon säger att det inte går att säga om det här kommer att påverka andra amatöridrottare just nu och att frågan bedöms från fall till fall. De avvaktar beslut i regeringsrätten innan de ändrar på något.

Robert Edlund berättar att det varit en lång process men han tänker inte ge upp. Han hoppas på prövningstillstånd i högsta instans, regeringsrätten.

? Inte bara för min egen skull utan för alla som idrottar på fritiden, säger han.

Niklas Eriksson

Barnledig.

Nu åkte Kate iväg med sin gudfar Lasse och alla sina plastkusiner, Lotta, Sophie, Oscar och Markus. Snacka om lycklig unge när hon såg Charlotte och Markus komma innanför dörren, hon tjoade och tjöt av glädje.. De skulle till stadsparken och leka och härja, så jag tror jag får hem en mycket trött liten dam så här på annandagen. :-)

Lite lugn och ro för oss här hemma. Hon har ju iaf blivit sitt vanliga glada jag efter febertopparna och konvalecensen efteråt. Fy, vad jobbigt det har varit med detta grinande monster som bara ville bli buren överallt och satt alldeles matt och bara tittade på TV. Hade det inte blivit bättre hade jag gått iväg med henne till BVC, för då hade det varit något allvarligt fel. Hon ska vara glad och go som hon alltid har varit. Men jag tror att hon varit lite understimulerad och möjligtvis varit lite uttorkad, det är inte det lättaste att få en envis liten dam att dricka när hon inte vill. Men nu är hon som hon ska igen så oroliga mamman kan slappna av lite.

Nu ska iaf jag läsa tidningarna i lugn och ro, dricka lite kaffe och sedan tvätta lite och diska det sista från påskaftonens bravader.

Jag lagade mat från 11 till 15.30, det var fullt i stugen, men väldigt treligt.

Have a nice one, folks...

KENT!!!!

Jag fick en biljett!! Så igår såg jag dom på nya Conventum, jäklar vad snyggt. Både arenan och showen...
1. Vy från ett luftslott
Lite seg öppning, ingen favvo.

2. Max 500
Nu börjar det likna nått, sååå bra. :-)

3. Socker
Bra bra.

4. Berlin
Ingen jag lyssnat särskilt mycket på men bra ändå.

5. Palace & Main
Sån lycka, skrålar och sjunger med..

6. Stoppa mig juni (lilla ego)
Se 4:an

7. Columbus
Ftån nya skivan, vilket ös..

8. LSD, någon?
Bra.

9. Romeo återvänder ensam
Lite segt,men gorillan på skärmen var cool.

10. Generation ex
Jocke sjunger duett med en förinspelad video på storbildsskärmen bakom sig. Riktigt bra.

11. Den döda vinkeln
Rättså bra..

12. Musik non stop
Fy fan vad Kent är BÄST!!

13. Kärleken väntar
Återigen bäst!!

14. Ingenting
Nu börjar det bli riktigt jävlabäst!

15. Om du var här
Allvarligt.. Se ovan..

16. Dom andra
Se ovan

EXTRANUMMER
17. Kevlarsjäl

Underbar bliss.

18.VinterNoll2
Bästa låten ever, fullt ös..

19. 747
Magnifikt avslut


Inte så puckade kunder..

Jag sålde iaf 3 kort igår.. så nu har jag bara 8 kvar till 30 som är min budget denna månad, det ska jag fasen fixa.. Har några bra återkomster nästa vecka.
Vi klarade inte gruppmålet så att gå hem lunch blev det inte, men chefen skickade hem oss 15 iaf. Skönt.

Jag lunchade med några från gamla arbetsgruppen igår på Stallyktan, fasen, de måste ha jordens godaste potatisgratäng, fan vad jag käkade.. sedan var det lammfärsbiffar och smarrig sås till. De hade även ris och nån gryta med räkor som verkade god och soppa och pannkaka så jag åt pannkakor med sylt till efterrätt. Åt alltså inte av den riktiga efterrätten som var chokladpudding och vispgrädde och hallonpaj. MITT DUMMA NÖT. Jag ångrade mig så snart jag klivit utanför dörren och var på väg till jobbet igen. Jag ääääääälskar ju chokladpudding.

Annars så har jag en väldigt bestämd dam med ett sjujäkla humör här hemma. Peter säger att hon är jättesnäll och mysig hela dagarna här hemma, men så fort jag kliver innanför dörren blir hon ett gnälligt, tårsprutande klängit monster som vill bäras hela tiden. Inte direkt så att man längtar hem då..

Konstigt, Piia verkade ha haft samma syndrom med Fanny när hon var liten. Är det inte konstig? Vad kommer det an på? Om någon vänlig själ skulle vilja informera mig om varför det är så och vad fasen jag ska göra för att slippa detta monster och istället få en glad liten skrutta när jag är hemma.

Någon? NÅGON???

Idag kommer 2 av Peters syrror hit och svärmor och vi ska åka till ICA MAXI och handla inför påsken. Jag tror vi blir många här hemma, vänta så ska jag räkna. Annfi, Fredrik, Marina, Anon, mormor, svärmor, Sippan, Simone och hennes kille, Jag, Peter och Kate, kan tänkas att jag glömt nån, jo just ja, Ella, men hon kommer väl tryska under nått bord eller nått och bara komma fram när man har mat framme. Ella är en kycket feg hund för er som inte vet det.

Jag önskar er en riktigt GLAD PÅSK: Ägga inte upp er för mycket bara.. *S*

Puckade prospects

*pustar ut* det verkar som om Kate är bättre, hon har sovit och andats lugnare i natt och i morse fick jag ett stort leende när jag tittade upp när jag hörde att hon var vaken. Skruttungen somnade redan före sju igår kväll, och det har hon aldrig gjort tidigare..

Nu är det snart dags att åka till jobbet igen, håll nu tummarna idag att vi säljer 20 kort ungefär eller vad det nu var före kl 12 så vi får gå hem lunch. Kan inte förstå att det ska funderas så förbannat om man ska ha eller inte om man bor på hotell 30-40-50 nätter eller tilloch med mer.. KÖP för fasen, 2000 är ju fan inga pengar för ett företag, inte om man betalar 1000 kr natten på hotell iaf och då istället får betala 500. Hur svårt kan det vara att förstå? ett fungerande koncept ju!!!

Måste rusa..

Hej evejs..

ÄÄÄÄÄÄNTLIGEN *danselidans*

Igår kom dom, mina hjälpredor, mina underbara alldeles blanka fina maskiner. Jippie!!! Gissa om det tvättades igår.. Haha.

Kate blev skiträdd för dom, hon kom in i badrummet just som tvättmaskinen började centrifugera.. När jag sedan skulle in och hämta lite ur tumlaren fick jag inte under några som helst villkorsvis ställa ner henne på golvet. Hon höll i mig krampaktigt med både armar och ben, så den torra tvätten fick vänta tills lilla damen var nattad. :-)

Over and out.

Fy fasen

Kate har så jäkla hög feber, hon hade 40,7 igår kväll. Och låg över 38 hela dagen, har den inte sjunkit under dagen eller till kvälen är det bara att ringa BVC, för då har ju dom magiska 3 dygnen gått. Hon är slapp och trött och inte sig själv. Det konstiga är att hon är inte snorig och verkar inte ha ont någonstans, jag har inte sett några röda märken eller nått på kroppen på henne heller. Men mamma sa att det var nån konstig feber som gick nu där folk bara får feber men inga andra grejer.
KAnske har hon bara 3-dagarsfebern, ska nog ringa min privata sjukvårdsrådgivning under dagen, Fia..

Inatt var hon vaken mellan 0100- 145, sedan mellan 0400- 0445, under den tiden han hon med att dricka massa vatten som hon spydde upp på min rygg. Mmmmm Vad nice.. stackarn, hon är så ynklig..

Nu ska jag fixa matlåda..

Det snöar..

och är måndag, need I say more..

Jag längtar till sommaren och JA Anna, vi ska dansa järnet i sommar. Börjar det månne dra lite i vintarmen?? *s*

Nu ska jag göra matlåda och frukostmacka till jobbet, så jag måste skynda mig..

Kraaaaam

Har just haft lunch, det blev Sippans smarriga köttfärssås, sedan har jag varit med Annelie och shoppat en present på lunchen i slaskovädret.

Nu är det välan dax att sätta på inkommande på telefonen så man kan svara om det ringer, men jag vill inte, vill hem


Just jag, på buss 14 händer det alltid nått kul, idag fick vi passagerare ett extra varv i rondellen för chaffisen körde fel.. *fniss* Det var många som log stort på bussen efter det..


hade..

Det räckte..

att säga till att jag vill styra upp saker och ting. Det blev bättre. Får se bara hur länge det håller i sig..


Jobbiga måsten

JAg ser inte fram emot en sak på jobbet idag. Men det är nått jag måste ta tag i, annars kommer det bli så jävla trist tror jag. Jag ska prata med en kollega om en sak, ska bli intressant att se vad jag får för respons.

Håll tummarna.

Long time no see

Jag har fullt upp som vanligt med jobb och familj. Var ju i Köppis förra helgen och fick träffa Tovali o Emelie. Jag fick världens godaste gryta som Inge lagat till. Jävlar i min lilla låda vad supergod den var. Det var såååååå trevligt.

Denna helgen blir kolugn, jag ska kolla på Andra chansen ikväll.

Kate har blivit en skurtant, hennes senaste nöje är att torka skåp och bord med hennes egna disktrasa. hon fick en egen utan nått medel på... annars roar hon sig med att knalla omkring inne med en stövel på.. Hon ser för rolig ut..

Annars väntar jag mest på att vi ska få tvättmaskinen och tumlaren som vi beställt.. Jag behöver tvätta!!!!

Nu ska jag läsa tidningarna, orkar inte mer.

Ingen höjdarblogg detta inte, men det skiter jag i..

Fridens

RSS 2.0